Recente trajecten

 • Mediation bij vakgroepen met het doel prettiger en gelijkwaardiger met elkaar verder te werken, met meer vertrouwen onderling.
 • Mediation van verschillende exit trajecten tussen werkgever en werknemer.
 • Coaching van diverse specialisten bij het bepalen van de volgende stap in de carrière.
 • Het coachen en begeleiden bij een burn-out.
 • (Systemische) begeleiding van families die betrokken zijn bij trauma’s en (blijvend) letsel.
 • Begeleiding van afdelingen die geïntegreerd worden en waar nog veel weerstand heerst.
 • Trajecten van verandermanagement op afdelingen.
 • Begeleiding van heidagen bij afdelingen.
 • Dagvoorzitter bij symposia.
 • Leiderschapstrainingen.
 • Trainer bij Specialisatie opleidingen in mediation.
 • Intervisie medisch specialisten en AIOS.

Testimonials

“Na jarenlang sceptisch te hebben gestaan tegenover een coach, uiteindelijk door de omstandigheden op werk schoorvoetend toch besloten de hulp van een coach in te schakelen. Elena nam al tijdens ons eerste gesprek mijn lichte weerstand weg door haar prettige en vooral nuchtere werkwijze. Na een aantal bijzondere en open sessies heeft ze mij geholpen helder te maken wat mij op mijzelf in de jaren daar voorafgaand niet was gelukt. Ik heb daardoor nu een heldere richting en meer rust gekregen in mijn werk.” – V.C.

“Elena is een prettige, goed luisterende mediator. Zij komt snel tot de kern en weet de belangen van beide partijen boven water te krijgen. Met haar kennis en ervaring van de zorg was zij voor ons een zeer fijne mediator; ik hoefde niet uit te leggen wat dbc’s zijn en wat patiëntenzorg inhoudt. Zij heeft ons geholpen ons conflict te bespreken en op te lossen zo dat wij weer verder kunnen en er weer vertrouwen en begrip is voor elkaar.” – M.V.

“Kort en krachtig! In 2 sessies heeft Elena ons geholpen een langdurende en slepende kwestie op te lossen. Respectvol, invoelend en zonder partij te kiezen heeft zij toch ons beiden het gevoel gegeven dat wij er mochten zijn en uiteindelijk beter van werden. Wij werken nu niet meer samen, maar ik kijk met een goed gevoel naar dit hele proces terug.” – N.H.

“Ik was op zoek naar een ‘warme’ coach, één bij wie ik mijn gevoelens durfde te tonen en die met beide benen op de grond stond. In Elena vond ik de perfecte coach!
Elena gaf mij het vertrouwen om alles bespreekbaar te maken. Er was geen goed of fout. Ze respecteerde me zoals ik ben. Met haar eigen levenservaring op zak wist ze precies welke vragen ze moest stellen. Door de antwoorden op deze vragen samen te bespreken, leerde ik mezelf echt kennen, soms gepaard met een lach, maar soms ook met een traan.
Ik had de warme persoonlijkheid van Elena nodig om mezelf te kunnen zijn. Ze heeft samen met mij eraan gewerkt dat ik weet waarom ik ben wie ik ben. Waarom ik bepaalde dingen doe. Moeilijke momenten uit mijn leven heb ik een plekje kunnen geven en uiteindelijk heeft ze me laten inzien dat ik er mag zijn.”
– C.V.

´´Je hoeft niet los te laten, je kan ook anders vasthouden´´….. zomaar een tekst op een kaartje, precies op het juiste moment.

Doelgericht en respectvol is Elena Martini in staat je aan de hand te nemen en de weg te wijzen, maar vooral om jezelf weer terug te vinden en vanuit je hart keuzes te durven maken! Op een bijzondere manier, samen wandelend in het groen, ervaarde ik de kracht van het effectief luisteren en het empathisch vermogen van Elena, zodat ik open en eerlijk mijn verhaal kon vertellen. Ik leerde opgebouwde blokkades in mijn lijf ervaren, zodat ik me bewust werd van het energielek in mijn systeem, zonder oordeel, maar ‘’gewoon zoals het is’’. Vanuit zelfrespect en zelfvertrouwen leerde Elena me op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen en durfde ik uiteindelijk de keuze te maken mijn werkende leven anders te gaan inrichten.” – J.B.

“Elena heeft mij professioneel gespiegeld en met mij meegedacht op haar warme en hartelijke wijze. De veiligheid die zij mij heeft geboden maakte me al snel openhartig waardoor de voor mij wezenlijke dingen belicht en verwoord zijn geworden.” – P.d.B.

“Mijn vorige leidinggevende gunde me een coach: op mijn werk liep ik stuk op bepaald gedrag. Tot slapeloze nachten aan toe. Met mezelf aan de slag via een coach was nieuw voor me maar soms voel je gewoon dat je iemand nodig hebt die totaal los staat van je omgeving en alleen oog en oor heeft voor jou. Via via uitgekomen bij Elena.
Ik had wel doelen, maar samen met Elena heb ik deze scheper gezet in een fysieke kennismaking. Relaxte ruimte trouwens. De aanpak van Elena werkte voor mij. Als persoon vind ik Elena prettig, je hebt alle ruimte om te landen en te zijn. Er is ruimte voor een lach en ruimte voor een traan. Als coach erg begaafd: je komt op punten waar je gewoon doorheen moet maar waar je angst voor hebt. Op die punten heeft Elena me echt geholpen om over drempels heen te gaan, te zijn, te landen en door te gaan. In 8 sessies heb ik de doelen gehaald die ik mezelf had gesteld en daar deed ik het voor: ik wilde groeien en Elena heeft me daar bij geholpen. Aan de ene kant ben ik trots op mezelf dat ik de aangeboden hulp heb beetgepakt, aan de andere kant erg dankbaar dat Elena de coach is geweest die me heeft geholpen.”
– J.d.V.

Luisteren

Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij adviezen te geven, dan doe je niet wat ik vraag.

Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij te vertellen waarom ik iets niet zo moet voelen zoals ik het voel, dan neem je mijn gevoelens niet serieus.

Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij denkt dat je iets moet doen
om mijn problemen op te lossen, dan laat je mij in de steek hoe vreemd dat ook mag lijken.

Dus, alsjeblieft, luister alleen maar naar me en probeer me te begrijpen. En als je wilt praten, wacht dan even en ik beloof je dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren.

Leo Buscaglia