De vorm van de begeleiding is altijd maatwerk en divers. Het is een combinatie van praten, systemisch werk, creatieve technieken, lichaamswerk, wandelsessies en Spiral Drives. Regelmatig worden ook “huiswerk” opdrachten meegegeven om aan de eigen ontwikkeling te werken.

Persoonlijke inzichten worden vertaald naar de praktijk, zodat er wezenlijke stappen gezet kunnen worden in het dagelijks leven. Ik hou ervan om in het contact met mensen verder te kijken dan het eerst zichtbare en daarin het meest kwetsbare te onthullen en in beweging te brengen.

Soms volgt een coachingstraject op een afgeronde mediation. Soms is er behoefte om een paar gesprekken een op een te voeren. Het is altijd maatwerk en kortdurend. Ik kan coachen op de volgende gebieden:

Werkwijze coaching

Bij arbeidsgerelateerde vragen kan de intake samen met de leidinggevende zijn, maar dat hoeft niet. Een voorbeeld van arbeidsgerelateerde coaching is op het gebied van effectieve communicatie, de omgang met werkdruk in combinatie met thuis. Maar ook leren focussen, delegeren, nee leren zeggen, omgaan met teleurstellingen en leren feedback geven.

Tijdens dit traject ga je steeds meer in kaart brengen en focussen op waar het stilstaat, wat je tegenhoudt en waar je naar toe zou willen. Met dit inzicht kun je verder en wat (anders) doen om dat te bereiken.

Bij trauma’s en ernstige life events zal het proces heel voorzichtig zijn, waarbij ik jou volg en wat jij aankunt. Niets wordt geforceerd. Het kan ook langs de randjes zijn met een praktische invulling en begeleiding.

De vorm van de begeleiding is altijd maatwerk en divers. Het is een combinatie van systemisch werken met (tafel) opstellingen, het onderzoeken welke karakterstructuren jou tot nu toe het meest geholpen hebben en waar jij nu tegen aan loopt. Dit kan door bijvoorbeeld je subpersonen het woord te geven, het werken met creatieve technieken, beelden, lichaamswerk en ook de toepassing van het spiral drives assessment. Wat drijft jou en waar verlies je energie als mens en ook op je werk? Soms krijg je ook “huiswerk” mee en zal je zelfstandig aan de slag gaan met je eigen ontwikkeling.
Je persoonlijke inzichten vertalen wij samen naar de praktijk, zodat je wezenlijke stappen kunt zetten in je dagelijks leven. Ik hou ervan om in het contact met mensen verder te kijken dan het eerst zichtbare en daarin het meest kwetsbare te onthullen en in beweging te brengen.

Ik begeleid je om je kracht, vitaliteit en levenslust te hervinden, met alles wat er is.

De individuele trajecten bestaan uit 6-9 gesprekken van 90 minuten.
Groepscoaching is afhankelijk van de groepsgrote en vraag. Vaak zijn dat trajecten van 3- 4 sessie van 3-4 uur. Het is maatwerk en er wordt afgestemd met de opdrachtgever.

Spiral Drives

Inmiddels maak ik een aantal jaren uit van het partnernetwerk van Spiral Drives en gebruik ik het vaak in groepen om cultuur, trots, energie en individuele waarden te onderzoeken en te bespreken.


Waarom hebben alle dingen een naam?
vroeg het meisje aan de meester.
Het was even stil –
en hij antwoordde:
Wat een mooie vraag!

Je naam heb je van je ouders gekregen.
Omdat je een naam hebt, kan ik je roepen.
En als ik je roep, kun je bij me komen.
En als je komt, kan ik je vasthouden.
En als ik je vastpak, kan ik je loslaten

Wibe Veenbaas

Niet jij kiest de weg, de weg kiest jou

Vele wegen kent het leven, maar van al die wegen
is er één die jij te gaan hebt.
Die éne is voor jou. Die ene slechts.
En of je wilt of niet, die weg heb jij te gaan.
De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.
De keuze is de wijze hoe die weg te gaan.
Met onwil om de kuilen en de stenen,
met verzet omdat de zon een weg
die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil om aan het einde van die weg
milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin.
De weg koos jou, kies jij ook hem?

Hans Stolp naar Dag Hammarskjöld
– Uit: Kijken met de ogen van je hart, Ten Have, 2004

ach ja, die tranen komen
welkom water van verdriet
leven van diep van binnen
ach ja, die tranen komen
ik glimlach er doorheen
ook dit gaat weer voorbij
welkom water van verdriet
ach ja, die tranen komen

Brecht Bron