Samenwerkingen en Ervaringen

Samenwerkingen en Ervaringen 2020-01-13T09:04:56+00:00

Recente trajecten

Hieronder staat een greep uit mijn recente trajecten:

 • Het mediaten van specialisten die op een andere manier met elkaar verder willen.
 • Het mediaten bij verschillende exit trajecten tussen werkgever en werknemer.
 • Het coachen van een specialist bij het bepalen van de volgende stap in de carrière.
 • Het coachen van een manager van een middelgroot bedrijf in een exit traject.
 • Het coachen en begeleiden van een hoogopgeleide adviseur bij een burn-out.
 • Dagvoorzitter bij het Zorgschade symposium.
 • (Systemische) begeleiding van families die betrokken zijn bij trauma’s en (blijvend) letsel.
 • Groepsmediation binnen vakgroepen.
 • Begeleiding van heidagen bij afdelingen.
 • Dagvoorzitter by symposia.
 • Leiderschapstrainingen.

 

Ervaringen

 

“Na jarenlang sceptisch te hebben gestaan tegenover een coach, uiteindelijk door de omstandigheden op werk schoorvoetend toch besloten de hulp van een coach in te schakelen. Elena nam al tijdens ons eerste gesprek mijn lichte weerstand weg door haar prettige en vooral nuchtere werkwijze. Na een aantal bijzondere en open sessies heeft ze mij geholpen helder te maken wat mij op mijzelf in de jaren daar voorafgaand niet was gelukt. Ik heb daardoor nu een heldere richting en meer rust gekregen in mijn werk.” – V.C.

“Elena is een prettige, goed luisterende mediator. Zij komt snel tot de kern en weet de belangen van beide partijen boven water te krijgen. Met haar kennis en ervaring van de zorg was zij voor ons een zeer fijne mediator; ik hoefde niet uit te leggen wat dbc’s zijn en wat patiëntenzorg inhoudt. Zij heeft ons geholpen ons conflict te bespreken en op te lossen zo dat wij weer verder kunnen en er weer vertrouwen en begrip is voor elkaar.” – M.V. (medisch specialist)

“Kort en krachtig! In 2 sessies heeft Elena ons geholpen een langdurende en slepende kwestie op te lossen. Respectvol, invoelend en zonder partij te kiezen heeft zij toch ons beiden het gevoel gegeven dat wij er mochten zijn en uiteindelijk beter van werden. Wij werken nu niet meer samen, maar ik kijk met een goed gevoel naar dit hele proces terug.” – N.H.

“Elena heeft mij professioneel gespiegeld en met mij meegedacht op haar warme en hartelijke wijze. De veiligheid die zij mij heeft geboden maakte me al snel openhartig waardoor de voor mij wezenlijke dingen belicht en verwoord zijn geworden.” – P.d.B.

´´Je hoeft niet los te laten, je kan ook anders vasthouden´´….. zomaar een tekst op een kaartje, precies op het juiste moment.

Doelgericht en respectvol is Elena Martini in staat je aan de hand te nemen en de weg te wijzen, maar vooral om jezelf weer terug te vinden en vanuit je hart keuzes te durven maken! Op een bijzondere manier, samen wandelend in het groen, ervaarde ik de kracht van het effectief luisteren en het empathisch vermogen van Elena, zodat ik open en eerlijk mijn verhaal kon vertellen. Ik leerde opgebouwde blokkades in mijn lijf ervaren, zodat ik me bewust werd van het energielek in mijn systeem, zonder oordeel, maar ‘’gewoon zoals het is’’. Vanuit zelfrespect en zelfvertrouwen leerde Elena me op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen en durfde ik uiteindelijk de keuze te maken mijn werkende leven anders te gaan inrichten.” – J.B.

“Ik was op zoek naar een ‘warme’ coach, één bij wie ik mijn gevoelens durfde te tonen en die met beide benen op de grond stond. In Elena vond ik de perfecte coach!
Elena gaf mij het vertrouwen om alles bespreekbaar te maken. Er was geen goed of fout. Ze respecteerde me zoals ik ben. Met haar eigen levenservaring op zak wist ze precies welke vragen ze moest stellen. Door de antwoorden op deze vragen samen te bespreken, leerde ik mezelf echt kennen, soms gepaard met een lach, maar soms ook met een traan.
Ik had de warme persoonlijkheid van Elena nodig om mezelf te kunnen zijn. Ze heeft samen met mij eraan gewerkt dat ik weet waarom ik ben wie ik ben. Waarom ik bepaalde dingen doe. Moeilijke momenten uit mijn leven heb ik een plekje kunnen geven en uiteindelijk heeft ze me laten inzien dat ik er mag zijn.”
– C.V.

“Naar het verleden zolang het moet, naar de toekomst zodra het kan”


Hieronder een gedicht van Leo Buscaglia wat ik erg mooi vind en aan vind sluiten bij mijn werkwijze:

Luisteren

Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij adviezen te geven, dan doe je niet wat ik vraag.

Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij te vertellen waarom ik iets niet zo moet voelen zoals ik het voel, dan neem je mijn gevoelens niet serieus.

Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij denkt dat je iets moet doen
om mijn problemen op te lossen, dan laat je mij in de steek hoe vreemd dat ook mag lijken.

Dus, alsjeblieft, luister alleen maar naar me en probeer me te begrijpen. En als je wilt praten, wacht dan even en ik beloof je dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren.

Leo Buscaglia