Coaching

Coaching 2020-01-13T08:41:16+00:00De vorm van de begeleiding is altijd maatwerk en divers. Het is een combinatie van praten, wandelen, oefeningen, systemisch werken met opstellingen, creatieve technieken, werken met beelden, lichaamswerk en ook waardenmanagement assessment. Soms krijg je ook “huiswerk” mee en zal je zelfstandig aan de slag gaan met je eigen ontwikkeling.

Je persoonlijke inzichten vertalen wij samen naar de praktijk, zodat je wezenlijke stappen kunt zetten in je dagelijks leven. Ik hou ervan om in het contact met mensen verder te kijken dan het eerst zichtbare en daarin het meest kwetsbare te onthullen en in beweging te brengen.

Soms volgt een coachingstraject op een afgeronde mediation. Soms is er behoefte om een paar gesprekken een op een te voeren. Het is altijd maatwerk en kortdurend. Ik kan coachen op de volgende gebieden:

Werkwijze en doelstellingen coachingstraject

De doelstellingen van het coachingstraject geef jij zelf aan.

Bij arbeidsgerelateerde vragen kan de intake samen met je leidinggevende zijn, maar dat hoeft niet. Een voorbeeld van arbeidsgerelateerde coaching kan zijn bij individuele werknemers in het kader van verzuim en trainingen, met name op het gebied van effectieve communicatie en omgaan met werkdruk.

Bij coaching vragen gericht op je eigen ontwikkeling, ga jij, samen met mij, steeds meer focussen en in kaart brengen waar het stilstaat en waar je naar toe zou willen en wat jij kunt doen om dat te bereiken.

Bij trauma’s en ernstige lifevents zal het proces heel voorzichtig zijn, waarbij ik jou volg en wat jij aankunt. Niets wordt geforceerd. Het kan ook langs de randjes zijn met een praktische invulling en begeleiding.

De vorm van de begeleiding is altijd maatwerk en divers. Het is een combinatie van praten, wandelen, oefeningen, systemisch werken met opstellingen, creatieve technieken, werken met
beelden, mindfullnes, lichaamswerk en ook waardenmanagement assessment. Soms krijg je ook “huiswerk” mee en zal je zelfstandig aan de slag gaan met je eigen ontwikkeling.
Je persoonlijke inzichten vertalen wij samen naar de praktijk, zodat je wezenlijke stappen kunt zetten in je dagelijks leven. Ik hou ervan om in het contact met mensen verder te kijken dan het eerst zichtbare en daarin het meest kwetsbare te onthullen en in beweging te brengen.

Het kan hierbij gaan om korte of middellange trajecten van bijvoorbeeld 3 of 6 gesprekken van maximaal 2 uur. Bij groepscoaching wordt er vaak met 2 coaches gewerkt. Hier gaat het meestal om een traject van 5 bijeenkomsten, van maximaal 3 uur.

Waardenmanagement

Waardenmanagement gebruikt een testmethodiek gebaseerd op het DrijverenDNA en het wetenschappelijke gedachtengoed van Prof. C.W. Graves. Het brengt je drijfveren, weerstanden, energiebalans en sinds kort ook je focus (onder stress) helder in kaart. Dit kan zowel individueel als binnen een groep gebruikt worden. Het WM is een uitstekend startpunt voor coaching, teambuilding, trainingen, mediations, etc.

Alle deze instrumenten zijn procesgericht, vrij van oordeel en geven een krachtige impuls aan ontwikkeling op basis van helder en praktisch inzicht. Praktisch en uitnodigend, waardoor je op een natuurlijke wijze de eigen verantwoordelijkheid neemt en (pro)actief in beweging komt richting de gestelde doelen.
Na meer dan 11 jaar ervaring in het gebruiken en toepassen als leidinggevende en begeleider van de WM testen, kan ik nu ook zelf het onderzoek afnemen en maak ik deel uit van het partnernetwerk als WM expert!Niet jij kiest de weg, de weg kiest jou

Vele wegen kent het leven, maar van al die wegen
is er één die jij te gaan hebt.
Die éne is voor jou. Die ene slechts.
En of je wilt of niet, die weg heb jij te gaan.
De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.
De keuze is de wijze hoe die weg te gaan.
Met onwil om de kuilen en de stenen,
met verzet omdat de zon een weg
die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil om aan het einde van die weg
milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin.
De weg koos jou, kies jij ook hem?

Hans Stolp naar Dag Hammarskjöld
– Uit: Kijken met de ogen van je hart, Ten Have, 2004